Afrika Reisadvies

Published Oct 20, 21
4 min read

Afrika Met Kinderen, Een Onvergetelijk Avontuur

Rondreis Zuidelijk Afrika   24 dagen door Zuid-Afrika, Namibië en BotswanaZuid-Afrika Individuele autorondreis Kaapstad, Olifanten en Wijnregio - 333travel


Miljoenenstad wordt ook wel de stad van het goud genoemd. De stad is ontstaan nadat een goudzoeker hier in 1886 enkele stukjes goud vond. Gelukzoekers uit alle windstreken stroomden toe en minder dan tien jaar later telde de stad al meer dan 100. 000 inwoners. Johannesburg is, naast een stad van tegenstellingen tussen arm en rijk, ook het culturele centrum van Zuid-Afrika.

In township , ten zuidwesten van Johannesburg, krijgt u een goede indruk van het leven van de zwarte bevolking ten tijde van de apartheid, maar ook van de ontwikkelingen na afloop van deze zwarte periode uit de geschiedenis van Zuid-Afrika. In het meest indrukwekkende museum van het land, het Apartheidsmuseum, wordt de geschiedenis van dit bewind in films en foto’s getoond.

Rondreizen Zuid-afrika - De Wereld In ééN Land

Het levendige centrum heeft mooie boulevards, waar in het Zuid-Afrikaanse voorjaar (september t/m oktober) paarse jacaranda’s prachtig in bloei staan. U vindt in de stad ook mooie, historische gebouwen, zoals het Voortrekkermonument, het historische kerkplein en de Uniegebouwen. In de groene heuvels van de provincie Mpumalanga ligt de bekende - Namibië. Langs deze route kunt u genieten van de bijzondere rotsformaties van Blyde River Canyon, zoals de Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en van het uitzicht door God’s Window.In Mpumalanga en Limpopo ligt het , misschien wel het meest bekende wildpark ter wereld. Het park kent een enorme variatie aan flora en fauna, in een gebied dat half zo groot is als Nederland. Tijdens indrukwekkende gamedrives kunt u hier de Big Five en giraffen, zebra’s, cheeta’s, wilde honden, hyena's en een uitbundig en gevarieerd vogelleven tegenkomen.

Reisvideo: Sem Op Reis In Zuid-afrika - Blogs Over Reizen

top 10 mooiste landen van AfrikaBig Five Afrika - de mooiste landen van Afrika Reishonger.nl


De hoofdwegen in het park zijn geasfalteerd, maar er zijn ook kleinere zandwegen. Kilimanjaro. Verspreid over het park vindt u eenvoudige restcamps. U kunt eropuit trekken in uw eigen huurauto of een begeleide gamedrive reserveren. Aan de rand van het Kruger Park vindt u verschillende privéwildreservaten waar u kunt overnachten in kleinschalige lodges en sfeervolle tented camps.

De meest bekende privéwildreservaten zijn . Samen met de overige gasten van de lodge maakt u ’s ochtends en ’s middags een gamedrive, waarbij een tracker feilloos de sporen van de Big Five herkent. Regelmatig verlaat hij het voertuig om een spoor nader te onderzoeken en te volgen. In de privéreservaten zijn de wegen niet geasfalteerd en is het toegestaan om off road te rijden, waardoor u het wild dichter kunt naderen.

Rondreis Zuid-afrika

Kaart West-Afrika Landen: Kaart landen West-Afrika, Frans-West-Afrika,  Fernão Vaz DouradoAfrika: alles over reizen van vakanties naar Afrika


U kunt ook deelnemen aan een wandelsafari, waarbij de nadruk ligt op het herkennen van sporen, bomen en planten. Lüderitz. Misschien kruist een neushoorn uw pad wel! Aan het eind van de middag maakt u een tweede gamedrive, die na zonsondergang wordt voortgezet met een zoeklicht. De nadruk ligt dan op het observeren van de dieren die in het donker actief zijn; u kunt onder meer kameleons, uilen en bushbabies tegenkomen.

Een fantastische afsluiting van uw dag in de bush! Tussen Mpumalanga en de Limpopo rivier, op de grens met Zimbabwe, ligt de provincie. Vanwege het rijke culturele en historische erfgoed staat deze provincie bekend als een gebied vol mysterie. Opgravingen en rotstekeningen in het Mapungubwe National Park leveren het bewijs dat het gebied duizenden jaren geleden al bewoond was.

Afrika

Het landschap is prachtig met wouden, watervallen, meren en rivieren en werd door de Venda stam ‘het beloofde land’ genoemd. De Venda is de grootste bevolkingsgroep in de regio en drukt een duidelijk stempel op de lokale cultuur. Verspreid over de regio liggen vele heilige plaatsen waar u kennismaakt met de intrigerende mythes en legendes van de Venda.

Een uitgebreid netwerk van wandelpaden vormt een uitdaging voor alle wandelliefhebbers. Aan de voet van de Waterberg ligt het malariavrije Welgevonden Game Reserve dat bekend staat om de grote diversiteit aan wild- en vogelsoorten. Het landschap is begroeid en heuvelachtig, met af en toe een kleine grasvlakte waar antilopen een veilig heenkomen zoeken - Namibië.

Beste Reistijd Voor Safari In Afrika

Big Five Afrika - de mooiste landen van Afrika   Reishonger.nlSafari & Wijn Reis Zuid-Afrika Official Travel Company


Ver weggestopt in het noordwesten, op de grens met Botswana, ligt het . In dit prachtige wildpark wisselen dichte bossen, open vlakten met rood Kalahari-woestijnzand en uitgestrekte graslanden elkaar af. Door deze bijzondere landschappelijke combinatie vindt u hier een grote variëteit aan wild- en vogelsoorten. U kunt hier tijdens uw gamedrives onder meer de zeldzame zwarte neushoorn, wilde hond en bruine hyena tegenkomen.

Madikwe is bekend vanwege de grote aantallen leeuwen en olifanten. Het moerasgebied van omvat acht in elkaar overlopende ecosystemen, waaronder grote meren, kwetsbare moerasbossen, eeuwenoude zandduinen, kleurrijke koraalriffen en het grootste estuarium van Afrika. Het kustplaatsje is een goede uitvalsbasis voor het verkennen van het oosten en westen van het park.

Navigation

Home

Latest Posts

Visum Aanvragen Suriname

Published Jul 05, 22
11 min read

Visum Indonesie Aanvragen

Published Jun 02, 22
11 min read

Kruger Park Zuid-Afrika Safari

Published Nov 26, 21
4 min read